بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی خيرخواهان

بخش خصوصی؛ پایه رشد اقتصادی

اقتصاد ایران در حالی وارد سال پایانی سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۴۰۳ می‌شود که موفقیت کمی در جامه عمل پوشاندن به هدف رشد اقتصادی برای تبدیل ایران به اقتصاد اول منطقه مطابق با این سند داشته است. در واقع انتظار طبیعی این بود که دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مداوم و به‌تبع آن ایجاد مشاغل جدید برای انبوه جوانان جویای کار، هر اولویت دیگر مدنظر حکومت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.
ایران قوی هاشمی‌طبا

ایران قوی

همچون سال‌های گذشته، در روز 22 بهمن مردم ایران در راهپیمایی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی یعنی بیست‌و‌دوم بهمن حضور یافتند و خاطره پیروزی انقلاب و نیز شهدای انقلاب و دفاع مقدس را گرامی داشتند. انقلابی که با شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی پیروز شد و مردم اعم از خواص یا عوام با برداشت خود -‌هر‌چند متفاوت- از آن استقبال کرده و بر آن پای فشردند
يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 28
کد خبر: ۶۶۶۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵
تدبیر24: وزیر امورخارجه: برجام نمره بسیارخوبی دارد
مردم ایران فتح‌الفتوح هستند!
 مواضع اخیر  بان‌کی‌مون نامربوط است!
 ظریف: آمریکا می‌توانست با قلدری فروش نفت ما را به صفر برساند!
آرمان: ۵۶ ساله است. امروز او را به‌عنوان «سردار دیپلماسی ایران» می‌شناسیم. کسی که اگر نگوییم محبوبیتش در میان مردم از رئیس‌جمهور بیشتر است، یقینا کمتر نیست. «محمدجوادظریف» به‌واسطه علم و تجربه‌ای که در عرصه روابط بین‌الملل و چالش‌های دیپلماتیک دارد، امروز به یکی از دیپلمات‌های برجسته جهان بدل شده است. او آن‌قدر در این عرصه حائز احترام است که هنری‌کیسینجر، وزیر امورخارجه اسبق ایالات‌متحده آمریکا کتاب خود را به او تقدیم کرد و نوشت: «تقدیم به دشمن قابل‌احترام، ظریف!» اما ظریف در داخل کشور آن‌قدرها که در خارج از ایران محترم است، احترام ندید. آغاز فاز جدید مذاکرات‌هسته‌ای با هدایت شخص وزیر امورخارجه، با آغاز مرحله‌ای از حملات و انتقادات همراه بود. کار تا آنجا بالا گرفت که تندروها در صحن پارلمان او را به «خیانت» متهم کردند! اما ظریف هیچ‌گاه دلسرد نشد. شاید دلش شکست اما باقوت و همت به کار خود ادامه داد. او گرچه تمام‌قد از آنچه که به دست آورده دفاع می‌کند، اما از روند اجرای برجام به دلیل کارشکنی آمریکایی‌ها نیز انتقاد می‌کند!
 نمره خوب برجام، نمره پایین اجرا!
محمدجوادظریف درخصوص نمره برجام بعد از گذشت یک‌سال اظهارداشت: اگر بخواهیم به برجام نمره بدهیم، حتما با توجه به ظرف زمانی و شرایط بین‌المللی نمره بسیار خوبی می‌گیرد، اما اگر بخواهیم به نحوه اجرای آمریکایی‌ها نمره بدهیم احتمالا نمره پایین می‌گیرد. وزیرامورخارجه خاطرنشان کرد: چه به برجام نمره ۵ بدهیم چه ۹۵، باید بیشترین استفاده را از آن انجام دهیم و این مانع نمی‌شود از اینکه همواره حواسمان باشد که امریکایی‌ها بدعهد بوده و هستند. او افزود: برجام باید هم در ظرف زمانی خودش بررسی و ارزیابی شود و هم در واقعیت جهانی که به تصویب رسید و از بعد دیگر نیز برجام را باید از منظر نحوه اجرای توافق ارزیابی کرد. وزیر امورخارجه ادامه داد: ازنظر زمانی، مذاکرات مرتبط با برجام برای توافق اولیه در دولت‌یازدهم زمانی آغاز شد که هرچند ماه یک‌بار تحریم جدیدی علیه کشورمان در کنگره‌آمریکا تصویب می‌شد و معروف بود که نتانیاهو به واشنگتن سفر نمی‌کند مگر اینکه با یک تحریم جدید بازگردد. ظریف بابیان اینکه مذاکرات مربوط به برجام زمانی آغاز شد که کنگره و مجلس نمایندگان آمریکا قانونی را تصویب کرده و منتظر رفتنش به سنا بودند که براساس آن فروش نفت کشورمان در کمتر از یک سال به صفر برسد، عنوان کرد: آمریکایی‌ها در یک بازه زمانی یک‌ونیم ساله توانسته بودند فروش نفت کشورمان را از بیش از ۵/۲ میلیون بشکه در روز به کمتر از روزانه یک‌میلیون بشکه برسانند. او تصریح کرد: با این قلدری و فشارهایی که آمریکایی‌ها بر کشور ما می‌آوردند می‌توانستند در مدت کوتاهی فروش نفت کشورمان را به صفر برسانند. رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: مذاکرات منتج به برجام زمانی آغاز شد که براساس همین قانون کنگره، رئیس‌جمهور آمریکا دیگر حتی اجازه نمی‌یافت که مقررات را تعلیق کند. ظریف خاطرنشان کرد: در آن زمان اگر لایحه‌ای که در مجلس‌نمایندگان این کشور بارأی بسیاربالا تصویب شد، به سنا هم رفته بود و به امضای اوباما می‌رسید تقریبا در هیچ زمانی هیچ‌یک از تحریم‌های این کشور نمی‌توانست تعلیق شود زیرا تعلیقش نیازمند رأی دوسوم اعضای کنگره بود. او بابیان اینکه برجام درزمانی تصویب شد که شش قطعنامه لازم‌الاجرای شورای‌امنیت تحت فصل‌هفتم تلاش می‌کرد ایران را از حق خودش برای بهره‌مندی از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای محروم کند، اظهارداشت: البته حق ما ربطی به قطعنامه شورای‌امنیت ندارد اما بالاخره این شورا می‌گفت ایران اجازه ندارد از این حق استفاده کند.
  شرایط نامساعد بین‌المللی!
وزیر امورخارجه افزود: فراتر از این در حوزه موشکی حتی به کشورها اجازه می‌داد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به فناوری موشکی که هیچ ربطی به آن کشورها ندارد، حتی وارد اقدام نظامی شوند. او گفت: بنابراین اگر می‌خواهیم برجام را ارزیابی کنیم باید آن را در این ظرف زمانی در نظر بگیریم؛ زمانی که مذاکرات منتج به برجام آغاز شد در شرایطی نبودیم که ازنظر بین‌المللی مساعد باشد. ظریف افزود: ازنظر شرایط جهانی، زمانی مذاکرات را آغاز کردیم که کشورمان در یک‌طرف ماجرا و شش قدرت بزرگ دنیا در طرف دیگر متکی به حمایت شورای‌امنیت سازمان ملل‌متحد، اتحادیه اروپا و بسیاری از مراکز قدرت جهانی اعم از مراکز پولی و تبلیغاتی بودند. رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: اگر برجام را از این دو زاویه نگاه کنیم دستاورد بسیار مهمی برای جمهوری‌اسلامی‌ایران است که عزت مردم را حفظ کرد، حقوقشان را به رسمیت شناخت، قطعنامه‌های شورای‌امنیت را کنار زد و مانع از تصویب تحریم‌های جدید علیه کشورمان شد. او افزود: برجام همچنین تحریم‌های پیشین مرتبط با برنامه‌هسته‌ای را کاملا کنار زد و مانع از پیشروی تحریم‌های مرتبط با مقررات داخلی امریکا نیز شد.
  برجام فتح‌الفتوح نیست!
ظریف با طرح این پرسش که آیا این به معنی فتح‌الفتوح دانستن برجام است، تأکید کرد: به نظر من فتح‌الفتوح مردم ایران هستند که نشان دادند از طریق فشار نمی‌‌شود چیزی را به آنان تحمیل کرد اما آیا فتح‌الفتوح مذاکره‌کنندگان است، نه؛ البته مذاکره‌کنندگان از همه توان‌شان، از درایت رئیس‌جمهور از حمایت، مقاومت و دعای مردم و از همه بالاتر از هدایت‌ها و دعای مقام‌معظم‌رهبری و لطف‌خدا استفاده کردند و توانستند به توافق برسند. او با طرح این پرسش که اصلا معنی توافق چیست، گفت: معنی توافق این است که دو طرف راضی باشند، مگر اینکه بتوان نامش را قرارداد تسلیم گذاشت وگرنه توافقی وجود ندارد که هر یک از دو طرف بتوانند بگویند صد در صد به نفعشان است چنین چیزی در جهان خارج وجود ندارد. وزیر امورخارجه گفت: به همین علت است که امروز در سالروز تصویب برجام مقالاتی در امریکا نوشته می‌شود مبنی بر اینکه این کشور چه امکاناتی مانند اجماع بین‌المللی علیه ایران و ممنوعیت برنامه موشکی این کشور را ازدست‌داده است.
  مواضع نامربوط آقای دبیرکل!
ظریف بااشاره به مطالب مطرح دریکی از جلسات استماع کنگره درخصوص برنامه موشکی کشورمان گفت: در آن جلسه نمایندگان، دولت این کشور را زیر سؤال بردند که چرا قطعنامه ۱۹۲۹ با آن محکمی را درباره برنامه موشکی ایران از دست داد و آن را به بندی تبدیل کرد که اولا اجباری نیست و ثانیا ایران را معاف کرده است. او اضافه کرد: نمایندگان در این جلسه اعلام کردند ایرانی‌ها توانسته‌اند از طریق مذاکره کلمه‌ای را به این معنی وارد کنند که اگر برنامه موشکی برای سلاح‌هسته‌ای طراحی نشده باشد در حوزه این قطعنامه قرار نمی‌گیرد. یعنی حوزه‌ای که تبلیغات فراوانی درباره آن علیه ما می‌شد. ظریف مواضع اخیر بان‌کی‌مون درباره برنامه موشکی کشورمان را نامربوط دانست و تصریح کرد: متأسفانه دبیرکل سازمان ملل‌متحد در سال‌های گذشته سابقه خیلی خوبی هم از خودش به‌جای نگذاشته است. او افزود: به‌ویژه در موضوع خارج کردن نام عربستان‌سعودی از فهرست کودک‌کش‌ها که خود او هم اعلام کرد یکی از سخت‌ترین تصمیمات دوران زندگی‌اش بوده که تأثیر بسیار بدی بر اعتبار سازمان‌ملل گذاشته است. رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: بنابراین باید در نظر بگیریم که چگونه می‌خواهیم برجام را ارزیابی کنیم

برچسب ها: تدبیر24 ، برجام ، ظریف
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما:
نام:
ایمیل:
* نظر:
داغ ترین ها